8 redenen om over te stappen naar de cloud

De cloud is de toekomst. Dat wisten we bij Trustteam een aantal jaren geleden al. Onze twee datacenters die we volledig zelf beheren én die perfect redundant van elkaar werken, zijn daarvan het beste voorbeeld. We verwelkomen u met heel veel plezier in onze Trustteam-cloud! 

Is het als (kleine) kmo een goed idee om uw data in de cloud onder te brengen? Zeker! We geven u 8 goede redenen.

1. DE CLOUD IS FLEXIBEL
Niemand heeft een glazen bol om te kunnen voorspellen hoe uw bedrijf er binnen enkele jaren zal uitzien. Geen nood, de cloud is ideaal voor bedrijven die een groeiende of fluctuerende opslag of bandbreedte nodig hebben. Bij groei kan de cloudcapaciteit eenvoudig opgedreven worden, terwijl ook omgekeerd in dezelfde flexibiliteit is voorzien.

2. GEEN INVESTERINGEN MEER
Investeren in hardware kan heel prijzig zijn. Wanneer u in de cloud werkt, blijft u daarvan bespaard en betaalt u enkel nog een abonnementsformule (vaste prijs per maand) waarin onderhoud, huur en updates inbegrepen is! 

3. STEVIGE EN KWALITATIEVE DISASTER RECOVERY
Disaster recovery: iedereen ziet er het nut van in, alleen kan het kostenplaatje dat eraan vasthangt hoog oplopen. In de cloud kan u rekenen op vergevorderde beveiligings- en backupsystemen en hoeft u zelf die investering niet meer te doen! 

4. HIGH END INFRASTRUCTUUR TEGEN EEN BETAALBARE PRIJS
Dankzij de schaalbaarheid van de cloud profiteert u van het neusje van de zalm wat infrastructuur betreft. Toptechnologie aan democratische prijzen dus! Zo kunnen kleinere bedrijven gemakkelijker meespelen met de 'grote jongens' op de markt. 

5. ALTIJD EN OVERAL WERKEN
Veel heeft u niet nodig: een internetverbinding volstaat. Daarna kan u gemakkelijk bij uw bestanden, eender waar en gelijk op welk toestel. Het resultaat? U kan uw medewerkers meer flexibiliteit geven en hen laten genieten van een evenwichtige work-life balance door hen bijvoorbeeld toe te staan van thuis uit te werken, zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Integendeel, het feit dat medewerkers altijd en overal documenten kunnen openen, bewerken en delen bevordert de (interne) samenwerking!

6. TRUSTTEAM DOET HET WERK VOOR U
Het leuke aan de cloud is dat uw servers bij ons staan, uit uw zicht en uit uw zorgen. U hoeft ook niet te denken aan software-updates, beveiligingsupdates of backups: wij doen dit allemaal voor u! Zo kan u zich ten volle concentreren op de core business van uw bedrijf.

7. UW DATA ZIJN VEILIG
Het verliezen van uw laptop hoeft geen ramp meer te betekenen. U bent uw data niet kwijt, ze staan namelijk in de cloud. En om te voorkomen dat uw data in verkeerde handen terecht zouden komen, kan vanop afstand gezorgd worden dat gegevens op verloren laptops gewist worden. Ook in het kader van GDPR mag u op uw beide oren slapen: indien uw data bij ons in de cloud staan, is Trustteam dataverwerker en zijn wij dus verantwoordelijk voor het correct omgaan met uw data. Bovendien behaalden we ISO 27001, een certificaat dat aantoont dat we voldoen aan de strengste normen wat informatiebeveiliging betreft. 

8. DE CLOUD IS GOED VOOR HET MILIEU
Dankzij de flexibiliteit van de cloud, gebruikt u op elk moment énkel de energie die u nodig heeft voor uw bedrijf. Zo laat uw bedrijf geen oversized carbon footprintachter.

Toch nog wat schrik van de cloud (dat is trouwens nergens voor nodig!)? 
Dan komen wij u graag alle voordelen en onze werkwijze toelichten! Aarzel niet om een afspraak met ons in te plannen om even van gedachten te wisselen hierover. 

 • We kozen voor Trustteam uit veiligheids- en betrouwbaarheidsredenen.

  Luc Depuydt

  CEO bij Moonfox

 • Geen investering, vaste kost per maand

 • Nooit dataverlies

 • Continue monitoring

 • High performance technologie

 • Altijd en overal werken

 • Veiligheid en zekerheid